Nu inschrijven pilotproject B.H.G.

Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid, Bianca Debaets, van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest (B.H.G.) steunt de uitvinders van SofAlert, een systeem dat meer veiligheid aan fietsers wil bieden, door hen en vrachtwagenbestuurders te waarschuwen wanneer ze in een dode hoek dreigen terecht te komen. Dankzij een module onder het stuur dat gekoppeld wordt aan de software van een vrachtwagen of bestelwagen, wordt zowel de fietser als de bestuurder gewaarschuwd door een hoorbaar en zichtbaar alarm.

Met de steun van Bianca Debaets wordt een pilotproject samen met een honderdtal vrijwilligers uitgerold de komende weken. De leerlingen van het Maria-Boodschap-lyceum, in Brussel, waar deze ochtend een demonstratie van het systeem werd getoond, doen mee met de andere vrijwilligers.

U kunt zich nu ook aanmelden voor het pilotproject door een inschrijfformulier (.pdf) in te vullen en ondertekend te retourneren. Neemt u deel aan het pilotproject dan gelden Algemene voorwaarden (.pdf).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *