SofAlert

Op 29 juni 2016, de laatste schooldag, verongelukte een schoolgenootje van onze dochter op weg naar school in een dodehoekongeval met een vrachtwagen. Sofie De Ridder was toen 12 jaar. Haar drie jaar oudere zus kon nog net wegspringen. Iedereen was toen volop in feeststemming want de grote vakantie ging beginnen tot het nieuws binnenkwam van het ongeval van Sofie.

Iedereen was aangeslagen, er was zoveel verdriet op school. Kato, Jente en Eline, drie vriendinnen van Sofie wilden terugvechten, want zo een ongeval als dat van Sofie mag nooit meer gebeuren. Ze kregen een idee tijdens een middagactiviteit rond de Solar Olympics wedstrijd.

Ze moesten een gadget ontwerpen op basis van zonne-energie en wilden iets ontwerpen rond de dodehoekproblematiek, met Sofie in gedachten. Hun prototype kreeg de naam SofAlert, een verwijzing en eerbetoon aan hun overleden vriendin. Ze wonnen op 10 mei 2017 de “Gat in de markt” met unanimiteit van de jury. Ze kregen daarvoor een geldprijs die ze grotendeels hebben geschonken aan Rondpunt. Er is toen heel veel persbelangstelling geweest, zeker omdat dit een zeer groot maatschappelijk probleem is waar tot op de dag van vandaag nog geen oplossing voor is.

Wij zijn één van de ouders die het concept verder aan het ontwikkelen zijn en het op de markt willen brengen.